Logo noraniculescu.ro

Cursuri Lamaze

Cursul Lamaze de educație prenatală pentru gravide iți oferă informații care te ajută să te pregătești fizic și psihic pentru travaliu, naștere și pentru acomodarea cu rolul de părinte în primele săptămâni de viață ale bebelușului. La finalul lui te vei regăsi mult mai încrezătoare în capacitatea naturală a corpului tău de a purta și de a da viață, precum și în flexibilitatea cu care vei discuta împreună cu medicul tău ginecolog despre procedurile pe care acesta ți le poate propune în timpul nașterii.

Pe parcursul celor 6 săptămâni, cursul Lamaze te informează despre

  • Travaliu: care sunt primele semne, cum evoluează intensitatea și frecvența contracțiilor, cum face față corpul solicitărilor unui travaliu declanșat natural și care sunt diferențele față de cel indus, precum și ce poți face în ambele situații pentru a suporta mai ușor contracțiile nașterii.
  • Naștere: cum decurge în mod normal o naștere naturală, cum poți să ai una fară rupturi sau epiziotomie, care sunt particularitățile nașterii prin cezariană, fie că este prima sau intervine dupa o alta vaginală; care este legătura între poziția fătului și felul în care decurge nașterea./procesat din timpul travaliului, al nașterii ori în perioada post-partum
  • Intervenții și proceduri medicale: care sunt implicațiile utilizării anesteziei epidurale / peridurale si ale medicației care ajută la inducerea și grăbirea nașterii, care sunt posibilele manevre prin care doctorul ajută fătul să se angajeze pe canalul de naștere și ce alternative ai la ele.
  • Tehnici Lamaze de respirație și de masaj pe care le poți exersa încă din ultimul trimestru de sarcină pentru a-ti ușura travaliul și nașterea.
  • Poziții eficiente pentru o expulzie cât mai puțin dureroasă.
  • Informații esențiale despre alăptare: cum se pregătește corpul tău și bebelușul nou-născut pentru prima guriță de lapte matern, care sunt pozițiile de alăptare recomandate pentru o hrănire sănătoasă, fară ragade sau sâni dureroși.
  • Cum te pregătești pentru a-i oferi bebelușului tău îngrijirea de care are nevoie: familiarizarea cu scutecele de unică folosință, cu sistemele de purtare și cu prima baiță.

Dacă vrei să transformi procesul nașterii într-o experiență de viață pozitivă, dacă vrei ca mintea ta să-ți ajute corpul în travaliu și să te conectezi puternic cu bebelușul tău încă de pe când e încă în burtică, haide la cursul Lamaze! Vino cu partenerul tău – tații primesc atestat de absolvire a cursului de puericultură și participă gratuit!

Cursuri disponibile

Nici un curs momentan disponibil

Testimoniale