Logo noraniculescu.ro

Formare educatori lamaze

Cursul de formare pentru educatori Lamaze

Trăim timpuri în care ne creăm propriile meserii pornind de la ceea ce ne place și de la valoarea pe care putem să o aducem comunităților din care facem parte. Noi credem că pregătind viitori părinți ne aducem contribuția în educația viitoarelor generații de copii, adulți, părinți.

Cui se adresează?

Pot deveni educatori Lamaze psihologii, doulele, asistentele medicale, moașele, maseurii, fizioterapeutii și oricine doreste să educe femeile și familiile lor în legătură cu importanța practicilor de naștere sănătoase.

  • Poate te simți atrasă de această meserie, dar nu știi de unde să începi să înveți despre cele mai bune practici din domeniu?
  • Poate deja ai avut ocazia să fii alături de viitoare familii, dar ți-ai dori să obții o calificare în acest sens?
  • Poate lucrezi deja în domeniu, dar îți dorești să servești la un nivel mai pround și transformator cuplurile în tranziția lor către rolul de părinți?
  • Poate îți dorești să faci ceva ce îți place, având un program flexibil care te ajută să menții echilibrul familie-lucru?
  • Poate ești hotărât(ă) să începi ceva pe cont propriu, practicând o meserie împlinitoare atât pe plan personal, cât și profesional?

Despre curs

Educatorul prenatal Lamaze are rolul de a-i reda femeii însărcinate încrederea în propriul corp și în capacitatea înnascută de a da naștere și a-i susține pe viitorii părinți, astfel încât aceștia să poată lua decizii informate în legatură cu sarcina, naștere și îngrijirea nou-născutului.

În ce constă și cât costă cursul de formare?

Este esențială stăpânirea bună a limbii engleze, deoarece atât examenul, cât și materialele sunt în limba engleză. Seminarul de formare se va desfășura în format ONLINE în limba română și va include două etape:

1. Studiu individual și rezolvarea sarcinilor online solicitate, înainte de începerea propriu-zisă a Seminarului. După înscriere ți se vor furniza ÎN LIMBA ENGLEZĂ materialele de parcurs anterior cursului, pe care le vei studia în ritmul tău propriu (aproximativ 6-8 ore). Acest lucru îți va oferi cunoștințele fundamentale pentru a te implica și discuta în timpul sesiunilor noastre virtuale. Lamaze International cere ca fiecare seminar să includă minimum 20 de ore de conținut educațional. Pentru acest seminar CBELP, aceste 20 de ore sunt alcătuite din timpul de studiu individual și timpul petrecut împreună în sesiunile noastre virtuale.

2. Participarea ONLINE, în timp real, pe durata unui weekend (sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9-18, cu o pauză de masă) la partea interactiva a Seminarului. Participarea la întâlnirile virtuale este obligatorie, iar discuțiile vor fi în limba română, chiar dacă materialele vor fi în limba engleză. Certificatul de absolvire al cursului il vei primi abia după ce ai completat sarcinile solicitate anterior întâlnirilor virtuale, ai participat la toate întâlnirile online și ai completat și trimis evaluarea post-seminar.

În cele 2 întâlniri ONLINE ale cursului care te pregătește în vederea certificării ca educator prenatal Lamaze:

  • înveți cum să-ți alcătuiești propriul suport de curs, pornind de la informațiile din bibliografia recomandată
  • îți îmbunătățești abilitățile de comunicare cu viitorii părinți astfel încât să îi cointeresezi atăt intelectual, cât și afectiv
  • exersezi imparțialitatea în prezentarea diverselor scenarii generate de diverse situații dificile ce pot apărea în cursul sarcinii sau al nașterii
  • îți antrenezi obiectivitatea în detalierea tuturor variantelor de naștere, astfel încât cuplurile pe care le îndrumi să fie informate corect despre plusuri și minusuri posibile
  • înveți cum să inciți la interactivitate și cum să o transformi în capitalul tău de imagine ca profesionist

Ești pregătită să începi un nou capitol plin de însemnătate și împlinire în viața ta?

Înscrie-te acum la următorul curs de formare Lamaze!

Dacă simți că vrei și poți să-ți aduci contribuția în formarea și informarea viitorilor părinți despre experiența sarcinii și a nașterii, iată ce ai de făcut:

Etape obligatorii

1. Rezolvi sarcinile online solicitate, înainte de începerea propriu-zisă a Seminarului.

2. Urmezi și participi activ la cursul de formare ce va fi organizat ONLINE pe parcursul a două zile, într-un weekend.

3. Va trebui să susții o prezentare de 10-15 minute în timpul cursului (prima ta experiență de predare).

4. Susții examenul de certificare prin Lamaze Internațional – în termen de maxim 3 ani de la finalizarea cursului de formare

Etape opționale

1. Îți procuri și studiezi – ideal înainte de curs – bibliografia de specialitate recomandată, care te va ajuta să înțelegi și să asimilezi informațiile oferite în timpul cursului: The Lamaze Learning Guide, The Official Lamaze Guide: Giving Birth with confidence, Sarcina, nașterea și nou-născutul a lui Penny Simkin

2. Observă cel putin o naștere.

3. Observa un curs complet Lamaze, sustinut de catre un educator prenatal certificat Lamaze.

Esti pregătită să începi un nou capitol plin de împlinire personală și satisfacții profesionale?

Cursul va schimba modul în care vei lucra cu viitoarii părinți, pregătindu-te psihic, emoțional, teoretic și practic să devii sprijinul profesionist de care aceștia au atât de mare nevoie în această lume suprasaturată de informație nedocumentată științific. Certificatul este important, dar pregătirea pentu modul în care vei atrage și ajuta clienții vor fi cele care te vor ajuta cu adevărat să creezi cariera fructuoasă în jurul meseriei tale de suflet.

După absolvirea cursului intri automat în grupul online al educatorilor Lamaze, unde ai access instantant la resurse, unde găsești răspuns la orice întrebare și unde înveți constant noi lucruri pe care le poți implementa.

Cine acordă certificarea ca educator prenatal Lamaze?

Certificarea se obține în urma examinării de catre singura instituție internațională abilitată în acest sens. Lamaze International este o organizație non-profit fondată în 1960 în SUA, compusă din părinți, educatori prenatali, personal medical și diverși profesioniști din domeniul îngrijirii sănătății a căror misiune este să promoveze principiile științifice, sigure și sănătoase ale sarcinii, nașterii și îngrijirii nou-născutului.

Costul pentru susținerea examenului este de 350 dolari și include taxa de membru pentru o perioadă de 3 ani.

Cine susține cursul de formare?

Sunt Nora Niculescu – psiholog, educator prenatal Lamaze, Doula, Birth Story Mentor, mentor Birthing for Within, mama – și sunt pentru totdeauna cucerită de magia primei întâlniri dintre mamă și puiul ei. Anul trecut am devenit unul dintre cei 4 tutori Birth Story Medicine din lume, si de-abia astept sa împărtășesc cu voi filosofia plină de compasiune care schimbă viața proaspetelor mame din întreaga lume.