Logo noraniculescu.ro

Despre mine

Sunt Nora Niculescu - barza-mamă de la Cuibul Berzelor, psiholog, educator prenatal certificat Lamaze, consilier în alăptare, doula la naștere și postpartum și mai presus de toate, mamă.

Pasiunea mea față de fascinanta lume a bebelușilor și a educației prenatale a început cu mult înainte de a avea propriul copil. Am considerat dintotdeauna că profesia de psiholog îmi oferă deschiderea și cunoștințele în a aborda în mod holistic nașterea cu nuanțele sale emoționale și comportamentale. Pe de altă parte, au fost calitățile personale precum empatia, dedicarea și dorința continuă de a învăța și evolua cele care mi-au ghidat parcursul și  succesul pe acest drum.

În 2009, conceptul de doula era încă necunoscut în România. Am urmat cursurile de formare ca educator prenatal Lamaze, și din 2016 am devenit și trainer Lamaze, participând constant la training-uri și workshop-uri internaționale din dorința de a inova pe piața locală.

Studiind pentru a obține certificarea Lamaze am participat la prima mea naștere și am știut că vreau să devin doula. În 2010, am urmat cursurile DONA - Doulas of North America în SUA și am absorbit cu nesaț toate informațiile care trebuiau să mă pregătească pentru a începe să asist nașteri ca doula. Abia așteptam să pun în practică toate tehnicile, instrumentele și măsurile de confort menite să ajute în timpul nașterii.

Experiențele zecilor de nașteri la care am participat mi-au demonstrat că rolul primordial al doulei este acela de a oferi mamei care naște o prezență discretă, echilibrată și intimă, care să-i ofere viitoarei mame încredere în puterea sa înnăscută și în capacitatea sa de a lua deciziile potrivite pentru ea și bebe.

Am început să țin cursuri de formare ca doula în 2012, animată deopotrivă de interesul crescând al parinților de a fi sprijiniți de o doula, precum și de cererile venite de la diverse persoane care, ca și mine, sunt atrase de tot ce ține de maternitate și copii și simt că pot face din munca de doula o vocație.

Am înființat și Asociația Doula România, pregătită fiind pentru toată munca de pionierat și educație cu privire la această meserie. În continuare rolul meu este să schimb modul în care este văzută doula în țara noastră, înlăturând rând pe rând prejudecățile păriniților sceptici sau a cadrelor medicale prin promovarea experienței conștiente a nașterii și prin promovarea echilibrului între cunoștințele tehnice, filosofia proprie și realitatea nașterii în România.

Promovez un nou model de doula: rațional, educat, empatic, care ține cont de nevoile părinților și de expertiza medicilor.

Din dorința de a crește ca persoană și ca specialist, dar și din ambiția de a aduce constant ceva nou, am devenit prima persoană formată în Birth Story Listening, în urma unui training fabulos de 6 luni in Statele Unite. BSL este un proces psihologic complex adresat părinților sau cadrelor medicale cu scopul de a oferi sprijin în depășirea traumelor sau momentelor ce i-au afectat pe parcursul nașterii. Acest serviciu promite rezultate rapide, focusul fiind mai mult pe soluție decât pe problemă, lucru care scurtează extrem de mult timpul necesar până la integrarea momentelor "problematice" în moduri noi.

Dragi părinți, viitori părinți, medici, asistente, viitori educatori sau doula, de-abia aștept să ne cunoaștem și să povestim.

Contact

Telefon: 0742 030 465