Logo noraniculescu.ro

Consiliere antenatală

A deveni părinte este o decizie copleșitoare! Și fie că se întâmplă spontan ori planificat, este foarte important pentru cupluri să înceapă să vorbească despre prioritățile, așteptările și temerile lor pe parcursul întregului proces.

Consilierea antenatală este o consiliere prenatală de cuplu din perioada de planning sau din prima parte a sarcinii, și este concepută astfel încât să ajute cuplurile să ia o decizie informată în planificarea unei familii și să își răspundă la întrebările legate de hotărârea de a rămâne însărcinată și ce implică aceasta.

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe o astfel de consiliere. Fiind un parcurs complex, o astfel de consiliere vă ajută să îl înțelegeți, și să parcurgeți fiecare întrebare pe care o aveți cu un profesionist.

Toate curiozitățile voastre sunt importante de discutat, de la relația de cuplu și fundația pe care se întemeiază viitoarea familie, motivațiile deciziei de a avea copii, la cât timp durează până rămâi însărcinată, și inclusiv criteriile pe baza cărora să vă alegeți medicul care să vă ofere o îngrijire profesionistă și personalizată. De-asemenea, este util să cunoașteți cum influențează alimentația și stilul de viață sarcina, care sunt schimbările prin care va trece corpul dumneavoastră în perioada sarcinii, ce mișcări și activități sunt indicate și cum să faceți față provocărilor ce vor apărea pe parcurs.

Consilierea antenatală este unică prin faptul că este un pas "proactiv" în începerea unei familii, concentrându-se pe conectarea de cuplu: vom discuta aspecte ale relației de cuplu, pe conflicte care pot apărea, cunoașterea unor viitoare roluri și nevoi și, nu în ultimul rând, pe elemente relevante ce țin de aspectul medical, biologic, fizic, psihologic, emoțional.

Și mai precis, vom aborda subiecte precum:

  • cât timp durează până rămâi însărcinată - The Journey
  • motivațiile deciziei de a avea copil ale fiecăruia în parte
  • alegerea medicului - cum să vă alegeți medicul, la ce să fiți atenți în funcție de nevoile voastre
  • alimentația dinaintea și din timpul sarcinii
  • stilul de viață înainte și în timpul sarcinii
  • schimbările fizice: încrederea de sine și adaptarea
  • relația de cuplu fundația pe care se construiește o familie
  • identificarea modalităților de a face față provocărilor din timpul sarcinii și în perioada imediat următoare (de exemplu, majoritatea cuplurilor nu conșientizează și nu se pregătesc activ pentru situațiile în care vor fi privați serios de somn… )
  • răspunsuri la orice întrebare

Consilierea Antenatală nu este doar despre informare, ci despre pregătirea proactivă pentru viața de familie prin planning, decizii informate, conștientizarea nevoilor psihologice și cunoașterea și asumarea rolurilor viitoare! O abordare holistică și profesionistă care vă va ajuta să vă modelați perspectiva proprie unică asupra sarcinii, nașterii și parentingului!

Programează o întâlnire